Zomaar een zondagmorgen

Ik ben geen ochtend mens en al helemaal niet in het weekend dus het is elke keer weer een strijd. Maar toch als alles weer in de auto zit dan is het klaar. En als het weer dan ook nog mee werkt dan is het nog beter.

Het is altijd even afwachten wie er zijn maar toch is het vaak de vaste ploeg en zie je dan toch iemand die al een hele tijd niet geweest is dan is dat een leuke opsteker. Het is altijd leuk om te zien om de mensen die je dat jaar in de opleiding hebt gehad en druk in de weer zijn geweest met de opleiding om die dan uiteindelijk zelfstandig te zien duiken. En als je het dan over enthousiasme hebt .

Wat ook onbetaalbaar is zijn de gezichten en reakties van iemand die voor het eerst een joekel van een snoek voor z’n neus heeft liggen en zo gauw als je dan boven water komt…… Er word altijd druk geoefend door alle 1*, 2* en 3*, dat brevet zal en moet gehaald worden maar iederen doet het in zijn eigen tempo en zo hoort het ook .

Binnenkort gaan we nog een platform plaatsen op 10 meter diepte dus dat is alweer een aanwinst voor het nieuwe seizoen en het mooie is dat zo’n platform ook weer vis aantrekt waar je dan ook weer van kan genieten. En zo ben je op zo’n zondagmorgen gewoon leuk met je hobby bezig , de een wil zich wat verdiepen in het technisch duiken en die zie je iedere week met wat nieuws aan de waterkant, wat dan weer nieuwsgierig door de rest word bekeken met gevolg dat je die weken daarop meer van dat soort uitrustingstukken ziet verschijnen en de ander die heeft een lamp met de kracht van een lantaarnpaal en ga zo maar door.

Eenmaal aan de kant en de spullen in de auto dan is het tijd voor het happy hour en dat varieerd van serieuze gesprekken tot klinklare kolder en discussies over wat er nu weer te verbeteren valt aan je uitrusting. En ben je nog een beetje koud van de duik dan gaat de soep of de koffie er lekker in.

En zo worden er op die zelfde zondagmorgen ook nog plannen uitgebroed om eens ergens anders te gaan duiken en dat kan vinkeveen, zeeland de noordzee of het buitenland zijn, dus duiken doet duiken!

Voor de leden, heb je dit gelezen en ben je al een (hele) tijd niet geweest stof je spullen af en ga duiken en heb je dit gelezen en ben je belangstellend kom langs in ons zwembad en we kunnen je er alles over vertellen .


Geplaatst

in

door

Tags: