Zeeuwse duikverboden in 2014

dsc-2073_1

Voor de zeelandgangers niet verkeerd om in de gaten te houden; Duikeninbeeld heeft een aantal locaties aangekondigd waar niet gedoken mag worden in bepaalde periode´s:

 

 

Ook in 2014 wordt er op en rond de duiklocaties in Zeeland gewerkt. Met het oog op de veiligheid mag er dan ook op enkele locaties niet worden gedoken, meldt Zeeweringen.

De regels zijn simpel: waar aan een dijk gewerkt wordt, is duiken vanwege de veiligheid verboden.

In 2014 liggen alleen in dijktraject Burghsluis duiklocaties die van 1 maart tot en met 1 november met het oog op de veiligheid afgesloten worden. Het gaat hier om:
44 Plompe Toren
43 Dijkval

Twee duiklocaties liggen net buiten het werkgebied. Deze blijven open, maar hier is extra voorzichtigheid gewenst van duikers. Het zijn:
45a Burghsluis westelijke havendam
45b Oostbout

Net bij dijktraject Moggershil (Tholen) ligt ook een duiklocatie net buiten de werkzaamheden. Hier is extra alertheid van duikers belangrijk:
74 Quaak

Waarom een duikverbod?

Duiken waar gewerkt wordt, is gevaarlijk. Er wordt namelijk veel groot materieel ingezet en er liggen grote hoeveelheden zand, grond, betonzuilen en asfalt op de dijk. Ook het water rondom de dijken is niet veilig. Veel breuksteen wordt per schip aangevoerd. Soms wordt we dit in onderwaterdepots gelost. Dit is levensgevaarlijk voor duikers. Bovendien kan het water troebel worden door de werkzaamheden, wat het zicht van duikers beperkt.

In het weekend

Ook in de weekenden is duiken in het werkgebied verboden. Soms werkt de aannemer ook op zaterdag. Of er gewerkt wordt, is niet altijd te zien. Zo kan het voorkomen dat breuksteen wordt aangevoerd en in een onderwaterdepot wordt gestort, terwijl de kranen in het dijkvak onbemand zijn.

Bron: www.duikeninbeeld.tv


Geplaatst

in

door

Tags: