Zaterdagmorgen om 7:30 uur met z’n allen aan de ontbijttafel lekkere eieren met spek. Daar lag ook de duikplanning van die dag, georganiseerd door Ben en Sander.

Dus snel naar de duikplaats Dreischor waar Ben en Sander al op ons zaten te wachten. Na de briefing over waar en hoe te duiken met z’n allen te water. Het was een mooie plaats om te duiken maar na de duik gaf Jacob aan dat hij toch wel last van z’n oor had en de rest van de duiken voor gezien hield. Dit was niet de laatste verrassing die hij voor ons had…. Na deze duik weer snel flessen vullen en direct weer door naar de 2e duikplek van de dag.

Dat was in Sint Anneland en we waren daar een beetje te vroeg omdat om 12:50 uur de kentering zou zijn. Na een korte briefing gingen we weer te pak. Er waren nu toch een paar muiters die niet helemaal aan het duikplan hielden en er was een beroemde filmer die een beetje uit het duikplan ging duiken voor zijn film. Er waren ook een paar duikers die bijna in de vaargeul belandden. Maar na een strenge vermaning van de duikleiders was iedereen weer in gareel.

 

Toen de eerste duikers alweer uit het water waren moesten de laatste duikers nog te water want deze duikers hebben netjes op de kentering gewacht. Maar de eerste groep kreeg direct alweer een mooie nieuwe opdracht goudzoeken in de haven. Toen ook de laatste groep de duik ook hadden afgerond waren de Goudzoekers Björn, Robert en Jurgen nog niet uitgezocht maar de rest ging nu snel naar de viskraam om een visje te pakken. Daar aangekomen natuurlijk ook een visje bestellen ook voor de goudzoekers.
Toen de visjes gebakken waren waren de goudzoekers ook gearriveerd en die gingen van het gevonden goud de vis betalen, Björn nogmaals bedankt daarvoor. Na die vitaminen snel weer de fles vullen en door naar duik nr. 3. Deze was in Zijpe en dit was een driftduik, lekker op de stroom langs de wand op het eindpunt aangekomen een stukje naar voren zwemmen en dan weer lekker terug drijven tot op een paar meter van de instap. Dit was een lekker luie duik.

Nu weer snel de fles vullen alweer! Daarna terug naar het huisje voor de bbq maar daar wachtte ons een verrassing. Er hing in het huisje een briefje van Jacob dat hij al 25jaar bij de NOB was met het bijbehorende gebak en feestmutsen natuurlijk. Ik heb ook gehoord dat er foto’s van zijn gemaakt. Binnenkort waarschijnlijk een hit op YouTube! Daarna lekker aan de bbq en er was vlees voldoende.

Pages: 1 2 3

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment