Zeelandweekend 2010

De duikers die een keelontstekingen hadden opgelopen waren inmiddels bekend geworden. Ben had hier last van, maar ook Jitske was geveld door dit nare kuchje.

Twee afvallers, en de spoeling was al aardig dun.

Robert had nog gesproken met Jensje op de clubavond en sprak over pijn in de rug. Ik kreeg s’avonds laat van Jensje nog een berichtje met de mededeling dat ik voorzichtig met Robert om moest springen en hem vooral niet moest laten tillen of belasten.

Zo gezegd, zo gedaan. Met een goedgevulde bus richting Zeeland op de vrijdag ochtend. Zonder stops zijn we via Gorinchem direct doorgereden naar Zijpe, de eerste duikstek.

Even over de dijk lopen om te zien of het water er nog lag. Het is zo’n gewoonte die je als duiker hebt. Het water lag er nog en vlak voor de kant zagen we 2 bruinvissen baantjes trekken. Dit was het teken voor een geslaagd weekend.

Pak aantrekken en te water. In het water viel het toch allemaal wat tegen. Troebel water, 2 meter zicht, weinig leven en ga zo maar door. Na 50 minuten onder het oppervlak vertoefd te hebben, zetten we weer voet aan dijk.

Hier stonden Janke, Jacob, Jurgen en Anne al druk te zwaaien. Ook zij hadden het teken waargenomen. We spraken af om bij de dooie zeehond onze volgende duik te wagen. De bus zette de achtervolging in. Niet veel later weer in het water. Ook hier was de duik niet om naar huis te schrijven. En het teken dan, zou je zeggen. Dit weekend heeft drie dagen, en hiermee werd de discussie afgesloten.

Met een zoute bek en het haar rechtop de kop werd er gevuld en naar het huisje gereden. Biertje pakken en werd de strategie bepaalt voor de BOB. Het Swarte Schaep moest het ontgelden. We treden niet in details. Daar had je bij moeten zijn.

 

Zaterdag ochtend

Koffie zetten, normaliter appeltje eitje. Maar nu waren er niet de juiste filters, maar wel de juiste instelling. Deze hechte, enthousiaste duikers verdienen een kwalitatieve bak pleur.

Dus wij nemen 2 schuursponsjes, hiertussen het filter, DE erin en ouderwets de machine aan en uit zetten achter elkaar. Anders liep het water te snel door en kon het filter het niet aan. Harry, de Butcher uit Lemmer nam de honneurs over en Jurgen en ik konden ons over het brood ontfermen.

 

 

 


Geplaatst

in

door

Tags: