Zeeland Weekend 2009

Na een lange rit waren we weer in Zeeland , we gingen op "jacht" naar de Sepia's en we gingen daarvoor naar de Bergse Diepsluis de place to be omdat je daar gewoon de gehele dag kunt duiken zonder rekening te hoeven houden met het getij.

Het weer zat mee dus snel te pak, ik had die dieren nog nooit gezien, schandalig als je er al zolang komt maar ja, nu de tijd om dat goed te maken !!

Al snel kwamen de Sepiatentjes in zicht maar nog geen Sepia's, deze tentjes waren waarschijnlijk van vorig jaar gezien de aangroeisels en daar kunnen ze hun eitjes niet op kwijt. Jurgen gebaarde van "daarachter moet je zijn daar zijn ze" maar ik was op dat moment aan het vechten om beneden te blijven omdat ik te weinig lood om had (het gewicht van mijn nieuwe lamp werkte onderwater anders dan bovenwater). Dus toen ik wat rondzwom (buiten adem) zag ik plots een tentje vol met pijlinktvis eieren, ja en toen een goeie hap lucht en toen was het tentje weg, geen houden aan. En dan denk en zeg je toch wel even #%&*^###%^!!!!!!!

Dus met de smoor in de kant op, droogpak uit. Spullen die in het rond vliegen en op dat moment dacht ik: "Bekijk het, ik ben niet voor niets om half zes uit de kooi gegaan en trek m'n natpak aan en ik spring er weer in!!"

Heb het eerste stuk gelopen en toen ik erin lag en naar de bodem zakte was het eerste wat ik zag …een Sepia…eindelijk!! Wat een mooie dieren, even later zag ik de eitjes hangen en dan ben je alles weer vergeten MISSIE GESLAAGD. Zag zelfs nog een pijlinktvisje.

Op de kant stond de soep al te pruttelen en de koffie werd aangereikt plus het mooie weer en je dag kan niet meer stuk.

Die middag nog een mooie duik gemaakt bij Zijpe en toen op weg naar naar het huisje om de vocht-huishouding weer een beetje op peil te krijgen en daarna, hoe kan het ook anders, op weg naar 't Schaep voor nog meer vocht en mosselen en vergeet de spareribs daarbij niet.

Zaterdag weer de gehele dag op pad geweest, het was prachtig weer en helder water. De eerste duik was weer bij Zijpe met prachtig zicht. Waarna vertrokken werd naar de Grevelingen waar enkelen ook nog een duik gemaakt hebben die zeer in de smaak viel. Die middag werd er ook nog gedoken bij de Plompe Toren (Oosterschelde), een plaats waar je geluk moet hebben op goed zicht . Ondanks dat het zicht een beetje tegen viel (was goed te doen overigens) werden er toch Sepia's en mooie knaloranje Snotolfen gespot en dat maakt ook zo'n duik weer tot een belevenis.

Voor de duik werd de Plompe Toren nog beklommen hadden we dat ook een keer gedaan nietwaar.

s' avonds na een paar biertjes ging de zelf gemaakte nasi met de speciaal bereidde pindasaus door onze zweedse kok er prima in waarna een paar leden nog een nachtduik gemaakt hebben bij Dreischor .

Na op zondag het huisje opgeruimd achter ons te hebben gelaten werd naar de Grevelingen gereden, deze lag erbij als een plaatje geen rimpeltje te zien met een strak blauwe lucht wat wil je nog meer. Na een geweldige duik stonden we nog even na te genieten tot in de verte het water in beroering kwam, is het een watervogel ?? En dan zie je opeens een vinnetje boven water komen, het was een Bruinvis!!

Nou dat is echt een toetje na zo,n weekend.

Tja, het is een eindje rijden maar dan heb je ook wat.


Geplaatst

in

door

Tags: