“Hallo duikvrienden uit Friesland” waren de eerste welkoms woorden van de eigenaresse. We hebben eerst de spullen op de kamer gelegd. Er waren 3 kamers gereserveerd door Peter. Een 1 persoonskamer voor Marcel (snurk) Vreeling, een 3 persoonskamer en een 2 persoonskamer. Hoe de rest van de verdeling was maakte ons niet zoveel uit, als Vreeling maar apart ligt, dat was het voornaamste.

Ben heeft zijn scheap (onderpak) aangeboden aan de eigenaresse om even te laten drogen in de droger. Uiteraard was dit geen probleem. Je neemt een nat schapenpak mee en je krijgt een lammetjespak weer mee terug. Er werd ondertussen flink gedoucht en de lampen werden opnieuw aan de lader gezet. Hierna gingen we naar beneden om aan het avondmaal te beginnen. 4 van de 6 personen hadden vooraf al gereserveerd. Zoete spareribs zouden genuttigd worden. Niet veel later kwamen grote schalen onze kant opzetten. Het was weer als vanouds. Aan de stamtafel gezellig met zijn allen genieten van een heerlijk stukje vlees.

Na het eten werd gesproken over de nachtduik. We gaan, we gaan niet, we gaan, ja we gaan, maar we gingen nog steeds niet.  Om een lang verhaal nog langer te maken. Uiteindelijk gingen we toch maar niet. We gaan stappen in Zierikszee. Uiteindelijk is dit ook niets geworden en werd het nog erg laat in het Scheap.  Op een gegeven moment is een ieder naar boven gegaan en zijn we gaan slapen.

De volgende morgen werden we tegen een uur of 10 ontwaakt door de wekker. Tanden poetsen, aankleden en naar beneden waar we werden verwelkomt door een goed ontbijt. Een ieder had goed geslapen, mede doordat M apart geslapen had. Nadat we het ontbijt op hadden en de rekening hadden betaald, zijn we naar Dreischor gegaan om hier het weekend m.b.t. het duiken af te ronden.  Daar aangekomen zagen we dat de steigers, welke het water inliepen er niet meer waren. Lag het nu aan de alcoholische versnaperingen die wij hadden genuttigd of waren de steigers echt weg. Even wrijven in de ogen, nee het klopt,  ze zijn er niet meer. De steigers zijn bij de scharnierpunten aan de wal afgebroken en door de aannemer preventief verwijderd. Het enige wat er nog wel lag waren 3 palen in de grond en een gigantische berg plaatmateriaal aluminium welke bij de instap her in der op de bodem lag. Dus voor diegene die zijn pak hieraan wil verscheuren, er ligt een uitdaging voor je. Eenmaal in het pak gehesen zijn we over de dijk geklommen en begonnen met de onderwater expeditie. Ook hier was het onderwater weer helder. Veel dingetjes gezien. Wat gewoon opvalt is dat alles er wel is, maar in mindere mate en alles is wat kleiner. Al met al een leuke duik.

Na het duiken hebben we de duikspullen in een hoek van bus gelegd, en hebben we de soep opgewarmd. Marcel liet de koffie afvast doorlopen, terwijl Björn de worst aan het snijden was voor de snert. Nadat we e.e.a. hadden genuttigd kwamen de sterke verhalen weer boven. Als vanouds. Nadat een ieder alles wat op had, de rommel was opgeruimd en Björn nog een sticker op de wc had geplakt hebben we de bus gestart en zijn we weer richting Friesland gereden.

Al met al een fantastisch weekend. We hebben leuke duiken gemaakt, veel gelachen en lekker gegeten. De ingrediënten voor een geslaagd weekend. Zeker voor herhaling vatbaar.

Met vriendelijke groet,

Ben, Sander, Marcel, Jacob, Björn en Peter

 

Pages: 1 2 3

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment