weekendjeweg.nl

Weekendjeweg.nl

Al tijdens het zeeland weekend afgelopen najaar hadden we het er al over. Duiken in zeeland doen we eigenlijk veel te weinig. We plannen gewoon een weekend en we gaan die kant op. Slapen doen we in het Swarte Scheap. Voor 35 eurootjes per nacht heb je een onderkomen en zelfs nog een ontbijt. Wat wil een mens nog meer. Nog even een oproep via de mail geplaatst, zodat een ieder in de gelegenheid werd gesteld om mee te kunnen.  Jacob Brakels was er als de kippen bij.

De Iveco bus kwam op zaterdag 20 december voor gereden. Een ieder zat al te popelen om in te stappen. Peter probeerde uit te stappen, maar dat lukte niet. De gijns op zijn gezicht paste niet door de deur opening van de bus. Deze grijns heeft hij sinds de aanschaf van deze bus. “Wat is die groot en lang” waren de woorden van Marcel.  De spullen werden in compartiment 3 neergelegd. “Hebben we alles” zei Peter. “Geen idee, je legt het erin en het is weg. Je ziet het niet meer” waren de woorden van Jacob.  “Moet dat klote weer nog mee” zei Björn. “ja hoor, dat past nog gemakkelijk in de bus” was het antwoordt van Marcel. Nadat alles ingeladen was, inclusief het pokkenweer, hebben we nog even 3 bakken koffie binnen bij Björn en Jitske aan de keukentafel gedronken en we konden de reis aanvaarden.

Al voor Heerenveen kwam de vraag of er iemand nog koffie wilde. Dit aanbod werd natuurlijk niet afgeslagen. Hierbij een warm saucijzenbroodje om het geheel compleet te maken. Deze waren om 7 uur ochtend nog bij de bakker gehaald door Marcel.

“ik moet kakken” waren de woorden van Jacob bij de Ketelbrug. “Verderop is dat wel mogelijk, bij Haje” zei Björn. De nood werd echt erg hoog bij Lelystad Noord. “Ehm, is het nog ver” zei Jacob. Aldus besloten, we wagen het erop bij de MAC. Deze was gelukkig net open. We hebben Jacob nog nooit zo hard zien lopen als toen. Bij de balie vroegen ze nog “mag ik uw bestelling”. Waarop door Jacob op geantwoord werd. “Nou vandaag kom ik alleen iets brengen”.


Geplaatst

in

door

Tags: