Image

Zelf een weblink toevoegen

Idereen die kan inloggen op Mijn DTH kan ook een Weblink aanmelden voor publicatie.

Heb je ergens een website gevonden die handig, leuk of nuttig kan zijn voor andere duikers dan kun je die op onze site laten toevoegen. Dat gaat als volgt;

Je hebt op de bekende wijze ingelogt op Mijn DTH, anders zou je deze pagina niet kunnen lezen…

Kies in het menu "Mijn DTH" voor de menuoptie "Voeg een weblink toe". Het onderstaande scherm komt nu op.

Image

In dit scherm zie je bovenaan twee iconen. Het linkse icoon (de diskette) staat voor wijzigingen opslaan. Het rechtse icoon (het rode kruis) staat voor annuleren.

Naam:
Stel je wilt de site van de beurs Duikvaker toevoegen. In het veld "Naam:"tik je dan de naam van de link, in dit geval "Duikvaker Beurs".

Sectie:
Achter de "Sectie:" selecteer je een categorie waarin je deze link wilt laten verschijnen. Deze indeling staat niet vast. Wil je een extra sectie dan kan dat. Stuur daarvoor een mailtje aan de webmaster . In dit geval selecteer je "Handig".

URL:
De URL is het belangrijkste veld. Hierin staat de link naar de site die je wilt toevoegen. Het best kun je het volledige adres met knippen en plakken invoegen. Open hiervoor een extra browser-scherm met de toetscombinatie <Ctrl>+"n". Ga in dit nieuwe scherm naar de site die je wilt toevoegen. In de adresbalk staat nu het adres dat je wilt toevoegen.

Image 

Selecteer het adres door ergens in het adres 1x te clicken. De complete link wordt nu blauw. Toets nu de combinatie <Ctrl>+"c" om de tekst te kopiëren. Ga nu met de muis naar het "URL:" veld en toets daar <Ctrl>+"v" om de tekst te plakken. De geselecteerde tekst wordt nu ingevuld.

Omschrijving:
In het blauwe vak "Omschrijving:" geef je een korte en bondige omschrijving van de toegevoegde site. Probeer hier aan te geven waarom andere leden of andere duikers deze site zouden moeten bezoeken.

Het scherm ziet er nu als onderstaand uit.

Image

Als je tevreden bent met het resultaat kies je voor "Opslaan" (de diskette), heb je je toch bedacht dan kies je voor "Annuleren".

Als je kiest voor "Opslaan" dan verschijnt onderstaande boodschap en wordt je teruggebracht naar de startpagina.

Image

Zoals je kunt lezen wordt jouw link niet direct toegevoegd. Onder water wordt er een mail aan de webmaster gezonden met het bericht dat een lid een nieuwe link heeft toegevoegd.

De webmaster controleerd en beoordeeld de link en als alles goed is wordt de link vrijgegeven. Pas daarna kun je de link op deze site terugvinden.


Geplaatst

in

door

Tags: