Survivalweekend 2008

Met een klein gezelschap van duikteam Heerenveen, helaas maar 12 mensen, op survival in Gaasterland. We kwamen zaterdagochtend aan op camping de Wapse. Waar al een druk zwaaiende Jitske en Tsjalke een plekje hadden gevonden in één van de drie blokhutten. Na enig overleg besloten wij onze intrek bij hun te nemen. Onder voorwaarde dat er niemand ging snurken.

Kort na ons arriveerde de rest van het gezelschap, bestaande uit Bart, Debbie, Anne, Jurgen, Eddie, Monique, Jacob en Janke. Na eerst een lekker bakje soep en broodjes te hebben genuttigd moest de legertent ook nog opgezet worden. Kort daarna kwamen er twee stoere mannen zich bij ons melden. Zij hadden het hele programma uitgezet voor die zaterdag.

Na eerst twee leiders te hebben gekozen (Jacob & Tsjalke) mochten zij hun team verder zelf samenstellen. Ik mocht deelnemen in het team van Tsjalke. Een leuke bijkomstigheid was dat beide leiders een handicap hadden die dag. Jacob kreeg een ME helm op die hij altijd op moest ook tijdens de proeven. Tsjalke kreeg echter een nog vreemdere handicap. Die arme jongen moest de hele dag een opblaaskrododil met zich meesjouwen. Nou ik kan je vertellen dat hij veel bekijks had daar in de bossen.

Onze eerste opdracht moest per auto. Gelukkig heeft Jens een auto voor 7 personen dus proppen maar. We kregen een kaart met coordinaten, dus zoeken maar. Ons ging dat snel af al was die krokodil in de auto wel een beetje erg. De groep van Jacob kon echter moeilijk de uitgang van de camping vinden, ze hebben heel wat rondjes gereden…..

Onze eerste opdracht was om een vlot te bouwen met een aantal materialen en één voor één naar de overkant te gaan.. Dit ging echter niet helemaal goed. Jens half in het water, Eddie ook. Vroeg toen toch maar even of we echt met het vlot moesten. Zegt die begeleider, heb ik dat dan gezegd. Ik denk kleren uit, Tsjalke ook en zwemmen maar brrrrrrrrrr…….. koud. Jens moet me er de laatste meters uittrekken


Geplaatst

in

door

Tags: