Basiskamp

Survival Weekend

Eindelijk na lang wachten breekt het weekend aan, ondanks de zeer lage opkomst van Duikteam Heerenveen leden had ik er toch heel veel zin in.

We hebben hier en daar nog wat vrienden/familie weten te strikken die ons wilden vergezellen tijdens ons "lustrumweekend". Vrijdagochtend rond een uur of 10 vertrokken richting Hajé in de polder. We zouden daar om 11:00 uur verzamelen. Doch voor de laatste binnen kwam (onze voorzitter notabene…) was het Inmiddels dik over half twaalf. Nu na de bekende koffie met appelgebak te hebben genuttigd ging het inmiddels 12 man sterke gezelschap richting Maastricht. Maastricht denken jullie nu wat moeten ze daar. Nou, enkele dames van duikteam Heerenveen hadden de zware taak op zich genomen om Tsjalke aan een nieuwe garderobe te helpen en waar kun je dat beter doen dan in Maastricht.

Na daar rond half 3 te zijn aangekomen moesten we eerst een biertje nuttigen alvorens we konden winkelen. We vonden ergens een louche kroeg in een zijstraat van het grote "Fruithofplein". Na ook nog een kopje soep met stokbrood te hebben gehad kon het zware werk beginnen. Eerst een leuke winkel zoeken, die hadden we gauw, Tsjalke in een pashokje en 3 vrouwen door de winkel op zoek naar wat leuks. De eerste kledingstukken die erin gingen vlogen er net zo hard weer uit: “Er zitten knopen i.p.v. een rits, die wil ik niet.” Na het betrekken van een aantal verkopers werd het een hilarisch tafereel. Ze zullen in Maastricht wel gedacht hebben: "Stelletje mafkezen, die Friezen.” Maar goed na lang passen en meten zijn wel geslaagd.

Daarna toch maar richting Ardennen, maar voor je Maastricht uit bent met Björn en zijn TomTom duurt dat toch nog wel even. Maar goed we vonden onze auto na lang zoeken terug. Richting Ardennen, waar we rond 19.00 uur aankwamen op camping "Grand Bru" te Villers-St-Gertrude. We dachten lekker vroeg, kunnen we nog een hapje eten op de camping. Pech, de keuken was wegens verbouwing gesloten.


Geplaatst

in

door

Tags: