Snorkelen

De vraag: wanneer komt jouw tweede blog wordt bij deze beantwoord.. bij deze 😉

Na mijn turbulente eerste duik meld ik me dan eindelijk op de eerste avond van de opleiding. Inderdaad, geduld is niet mijn sterkste kant, mocht dat nog niet helemaal duidelijk zijn.

Eerst het boek door, de spullen. Ja lekker dan, die heb ik al gekocht! De snorkel spullen dan.. Gelukkig een ervaren duiker meegenomen en alle goede spullen gehaald. Daarnaast ook veel handige dingen over keuringen, waar bewaar je je spullen onder water, want het is nogal veel! En waar gebruik je alles voor?? Nou voor een hele hoop waar ik vooraf niet aan dacht.

Een fluitje op je trimvest.. Ik denk meteen aan de film de Titanic en zie Kate Winslet op een fluitje blazen om aandacht te vragen voor de reddingsboten. Moet er niet aan denken het ooit te gebruiken maar het kan levensreddend zijn..

Naast theorie en toetsen, jaja, het komt je niet zomaar aanwaaien.. Ook het water in om vertrouwd te raken met een snorkel. In eerste instantie dacht ik: “Hoe kun je daar nou zoveel lessen mee vullen”. Nou.. door heel veel dingen te oefenen.

Het klinkt raar maar iedere les heb ik een drempel verlegd. Hoe groot of klein ook. Ga maar eens onder water zwemmen zonder dat je druk op je neus kan hebben en het vertrouwen in jezelf hebt om weer goed boven te komen. Ik kan dat nu!

Of hoe lang doe je met lucht onder water als je zwemt, nou minder lang dan als je je ontspant. Allemaal dingen die in theorie heel erg logisch zijn maar doordat je ze doet ben ik me er erg bewust van geworden.

b20289ca0e3c80389a581fa6ccc10aeaEn dan de commandosprong of de rol achterover, de eerste keer dat ik dat zag dacht ik dat kan ik nooit! En als ik dan in het water lig weet ik toch nooit wat boven en onder is.. Nou, dat weet ik dus wel en voel me als een vis in het water, snorkeltjes leeg blazen, door poortjes op de grond van het zwembad zwemmen, hoekduiken, ik doe ze allemaal. Het enige wat niet lukt is mijn duikbril van de bodem af opduiken, naja dat zij zo. Krijg dan te veel last van m’n holtes en instant hoofdpijn. Ik hoef niet alles te kunnen denk ik dan, ik kan al zoveel..

Als een vis in het water met veel drempels die overwonnen zijn begon ik vorige week aan mijn eerste duik met perslucht. Weer anders, weer wennen en dat duurt ook nog wel even, en dat mag dat is niet erg..

PS, ik wil graag nog een aantal mensen bedanken die mij zover gebracht hebben.

Jacob en Richard jullie hebben veel geduld en alles gaat in een tempo dat alles, zelfs voor mij, makkelijk te doen is, extra uitleg kan en overal is ruimte voor! Heren, bedankt voor de hulp zover!

Han en Martijn, dank voor jullie enthousiasme, hulp, tips en vooral dat ik altijd mijn verhaal even kwijt kan!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

4 reacties op “Snorkelen”

 1. Martijn Klijnstra avatar
  Martijn Klijnstra

  Héél erg stoer dat je er zo mee door gaat! Al die drempels zijn dikke winst! En nu aan de perslucht… zó verslavend! 😀

 2. Janwillem avatar
  Janwillem

  Leuke blog, Trieneke!!

 3. Jacob brakels avatar

  ja meid de ene week een reuze stap de andere week een huppeltje . Ben blij dat je t naar je zin hebt dan ben je al half op weg .

 4. Hartir avatar
  Hartir

  Als je last hebt / krijgt van je holtes kun je proberen om naar beneden te blijven kijken tot je de bril ophebt en leeggeblazen hebt je krijgt dan geen water in je neus