De put van Nederhorst of “het gat” zoals de plas plaatselijk wordt genoemd ligt vlak bij Joure aan de A7. Het is de plas waar Duikteam Heerenveen ’s Zondags meestal te vinden is. Hier wordt ook het praktijk gedeelte van de opleidingen van de vereniging grotendeels gegeven.

Bekijk onderwaterbeelden van het gat gemaakt door leden van Duikteam Heerenveen.


View Larger Map

De plas is een zand afgraving. Het zand is gebruikt voor de aanleg van de nabijgelegen A7 en de brug over de “Langweerder wielen”. De plas is om en nabij de 26 meter diep. Het is donker water en het zicht varieert tussen de 2 en 5 meter.

Er is onderwater een parcours aangelegd en er zijn diverse objecten onder water te verkennen. Waaronder een wrakje van een schip, een bouwkeet, flitspaal en diverse trainings platformen op respecievelijk 6, 10 en 20 meter.

Fauna & Fauna

 • Snoek
 • Snoekbaars
 • Paling
 • Baars
 • Voorn
 • Kreeft
 • Kranswier (oa. de zeldzame nitella hyalina oftewel ‘klein glanswier’).
 

2 Comments

 1. Duikersgids schreef:

  Beste dames / heren
  Op de website van Duikteam Heerenveen is auteursrechtelijk beschermde content aangetroffen door ons Incassobureau.
  Er staan meerdere kaarten van Duikersgids op uw website. Deze content is auteursrechtelijk beschermd. Het overnemen van kaarten en teksten van Duikersgids is verboden! Bij geen reactie zal het incassobureau actie ondernemen. Dit houden wij tegen mits jullie deze content onmiddellijk verwijderen en voortaan ons auteursrecht respecteren. Wij moeten hiervan leven. Willen jullie de content zo snel mogelijk verwijderen en meteen daarna contact met ons opnemen.

  Claims worden bepaald op basis van de tijd en het bereik van het onterechte geplaatste materiaal.

  Wij zien jullie reactie tegemoet.

  https://www.duikteamheerenveen.nl/put-van-nederhorst-woudfennen-joure/?fbclid=IwAR1hI5BP7E9j99eUEun40XwVKVOLqDue6lkypdNLfxjVUjcaP3T_-WAlSmo

  Bedankt

Leave a Comment