Opleidingen Algemeen

Wat kun je met een duikbrevet van DTH?

Duikteam Heerenveen is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en dat maakt dat al de brevetten die je bij ons haalt wereldwijd worden erkend. Zo kun je dus ook op vakantie met het brevet dat je bij Duikteam Heerenveen hebt gehaald overal duiken.

Welke opleidingen zijn er?

Heb je nog nooit gedoken? Dan start je met de 1*-duikopleiding, waarna je met een buddy tot maximaal 20 meter diep mag duiken. Na deze duikcursus kun je verder gaan voor je 2*-duikbrevet of je kiest ervoor om een specialisatie te doen zoals onderwaterbiologie/ -archeologie of fotografie bijvoorbeeld.

Vanaf welke leeftijd?

Vanaf 16 jaar kunnen we je brevetteren, maar je kunt uiteraard al wel op de leeftijd van 15 starten met het volgen van een duikopleiding. Verder hebben we geen maximale leeftijd voor het volgen van opleidingen of deelnemen aan onderwateractiviteiten georganiseerd door de vereniging. Wel is het voor alle verenigingsactiviteiten van belang dat je een geldige medische keuring bij een duikarts kunt laten zien.

Wanneer?

Voor alle opleidingen geldt een theorie en een praktijkdeel, dit vindt veelal op donderdagavond plaats in Sportstad Heerenveen. Buitenwater oefeningen doen we veelal in Joure bij de ‘Put van Nederhorst‘ op zondagmorgen.

Interesse?

Kom gerust eens langs voor een vrijblijvende introductieduik op een donderdagavond in het zwembad, meld je hier aan.