De tweede duik van die dag vond plaats bij Malang Rocks en ook hier was alles even mooi de temperatuur van het water is hier richting de 30º C dus je hoeft eigenlijk als je alleen maar duikt geen shorty of tropenpakje aan. De grotere vissen die hier leven zijn helemaal niet bang voor duikers, of dat hu komt doordat dit een marina reservaat is weet ik niet, maar het zal beslist invloed hebben. Wederom zeer veel van de eerder genoemde vissen gezien.

Halverwege de middag waren we wederom weer aan het strand. Op een gegeven moment kwamen daar zoals naderhand bleek twee Deense meisjes in een zeekano naar het strand gevaren, op sleeptouw hadden ze bij zich een houten paal waaraan een stuk net zat met daarin een jonge zeeschildpad. Ze hadden wel door dat het dier op deze manier ten dode was op geschreven, vandaar dat ze het stuk hout met net maar hadden mee genomen. Maar gauw naar de duikbasis gelopen en met behulp van een duikmes en een van de duikers het dier bevrijdt, nooit geweten dat zo’n klein dier zo sterk is. Maar goed we hadden onze goede daad voor die dag weer gedaan en met een paar ferme slagen was de schildpad weer verdwenen.

De volgende dag maar weer eens op het huisrifje gedoken en wederom waren er weer een aantal “black tip haaien”, schildpadden alsook remora’s (zuigvissen) aanwezig.

Image 

Pages: 1 2 3 4 5 6

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment