Maar om in dat water te komen, tering! Lange wachttijden, regels, lijsten, betalen, gehannes en dan toch te pak en dan kon je toch nog duiken…phoe. Maar ons Bert sloeg zich er dapper en vakkundig doorheen, tja die ex busschauffeurs zijn niet voor een gat te vangen.

Binnen in het duikcentrum was een maquette (nee dat is geen belgisch broodje maar een geplastificeerde weergave van de duiklocatie, van de duikstek zodat je een goed overzicht van de duikobjecten had.

Van alles en nog wat tot aan straaljagers aan toe! De groeve was maximaal 30 meter diep en daar werd door de dieptefreaks dan ook danig misbruik van gemaakt.

Marco en ik kozen voor de route van 21 meter langs de put richting de straaljager, zwom je langs een stenen trap zo naar beneden het is weer eens wat anders. Zo zwemmend langs de steil oplopende kant met rotsblokken en rotswanden begon Marco zijn duiklamp zich te transformeren tot discolamp. Omdat dansen niet zo mijn ding is (hoewel de salsa met zo'n lekker ding bij je) keek ik naar hem wat er aan de hand was, nou daar lag wat!

Tja dat kon je wel zeggen ja daar lag wat, een landmijn van een halve meter doorsnee! Dus kijkke kijkke , toch wel verleidelijk om er even lekker aan te zitten. Maar je weet het maar nooit met die belgische eod (opruimings dienst) staat dat ding nog op scherp en hij klapt uit elkaar. Maak je een opstijging met 80 kilometer per uur, en je computer maar piepen SLOW SLOW SLOW. Verder een mooie duik gehad vliegtuig gezien en zelfs met zijn tweën nog even voor de spiegel gehangen, geen wonder dat de meeste vissen op de vlucht slaan!

Duikkaart Lagombe

Duikkaart Lagombe.

 

Na de duik nog met een belgisch biertje in de zon , helemaal top.

Pages: 1 2 3 4 5 6

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment