Bij dageraad bleek hoe een leuk huisje {herberg} dat we hadden. Bescheiden maar van alle gemakken voorzien, met buiten een heel leuk zitje, dit alles temidden van de natuur. Na een heel vroeg ontbijt op weg naar Sprimont {Belgie}. Hier was een steengroeve met en duikcentrum. De duikset werd met een lift naar beneden gebracht waar je hen beneden om kon doen. Enkelen van ons bleven op de kant. Het zicht was buitengewoon slecht, oorzaak volgens de eigenaar was de overtollige regen van de laatste tijd. Heel erg jammer want er moesten nog 2 grote steuren in rondzwemmen. Wel veel karpers die we aan de oppervlakte met brood voerden. Met helder water zeker een mooie plek.

Sprimont

Sprimont.

 

Na de duik gingen we een bakje doen in het duikcentrum. Beeno en ik werden geholpen door een nogal rondborstige dame, ze sprak Frans. Algauw lieten we ons lovend uit over de inhoud van haar blouse.{getrouwde kerels zijn verschrikkelijk} Ze verstaat het toch niet zeiden we lachend tegen elkaar of toch?……..

Met een blakend zonnetje kwamen we aan bij de steengroeve van La Gombe, onze 2e duik die dag. Een drukte van jewelste, maar het zag er veelbelovend uit mede door het heldere water. Buiten stonden lange tafels die drukbevolkt werden door brevetenjagende duikers, heb nog nooit zoveel logboeken bij elkaar gezien.

Lagombe

Lagombe.

 

Pages: 1 2 3 4 5 6

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment