Talloze handgebaren vlogen door het water, we waren het er over eens, dit is nog eens plasbeheer.{deden wij ook na de duik} En ook nog een plas voor op je oude dag, getuige de oude grijze man op het bankje die hevig werd afgeleberd door een hitsig jong ding.

Goed….na een bakje op naar duik 2. Dit was een uitloper van de Maas in de buurt van Maasbracht bij het plaatsje Thorn. Hier moest onderwater {uiteraard} een grindaak liggen met in het ruim een weekendkruisertje, een wrak in een wrak. {nee geen 2 wippende bejaarden} De bedoeling was om onder een hoek van 110 graden naar het wrak te zwemmen {hij lag vlak onder de kant} Na veel getuur op mijn nieuwe kompas geen wrak maar na enkele opstijgingen en afdalingen, daar lag ze.

Was geen onaardig ding, 35 meter is toch een leuk wrak. Na een tiental meters kreeg ik een oplawaai van Jeroen. Hij had wat gezien….en daar bleef het bij, zoals zovaak. Toen ik een blik gooide {laat maar} in een openstaand luik, zag ik wat hij bedoelde, een paar uit de kluiten gewassen palingen. Ze zwommen in het vrije water en zaten je mooi van onder naar boven aan te kijken, wie bekijkt wie. Ook deze duik was heel geslaagd ook wat het water verassend helder was als je niet dieper ging dan 8 meter tenminste.

Er stonden borden op de kant met waarschuwingen voor blauwalg, maar dat kon ons niet weerhouden, echte mannen he.

Nu was het zaak om toch maar snel richting ons logeeradres te gaan want het klokje tikte onverbiddelijk.Ook omdat Bert "vanavond" nog uit eten wou. Na de dag afgesloten te hebben met koning alcohol {natuurlijk} ging ieder naar zijn bedje. Marco probeerde nog te infiltreren maar werd toch resoluut 3 slaapkamers verderop verwezen, zodat we zonder oordoppen konden slapen, weltrusten.

Pages: 1 2 3 4 5 6

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment