De Groene Heuvels

Limburg Weekend

We hebben het dit keer eens heel anders gedaan, geen good old Zeeland{zucht}, maar steengroeves en plassen in de buurt van Limburg.

We gingen met 14 echte mannen, de Bavaria reclame verbleekte erbij! We hadden afgesproken om s'morgens bij het eerste benzinestation te verzamelen na Zwolle. Ik was op tijd en dat zonder TomTom, ja zeker.{hoeveel keer had je het ook alweer uitgelegd Bert?} Toen de groep compleet was, op enkele na die later kwamen, werden de motoren aangeslingerd en wegwezen.

De eerste duik was de plas van de Groene Heuvels, nabij Beuningen. De bedoeling was eerst om naar de 2,5 meter grote meerval in een of ander vakantiepark te gaan. Maar toen kwamen we tot ontdekking dat je daar € 15,– parkeergeld voor moest betalen dus daar werd vanaf gezien. Ze konden wat ons betrof dat ding in hun hol steken, is even wringen maar dan heb je ook wat.

De Groene Heuvels dus. Eenmaal aangekomen in een mooie omgeving met jawel groene heuvels, eerst maar een blik in het water gooien.{geen Bavaria} Er was inderdaad water en nog heel helder ook, menig duikhart begon te bonken. Jeroen en ik hadden de eer om de plas voor D.T.H. te ontmaagden.

De Groene Heuvels

De Groene Heuvels.

 

Volgens de beschrijving zat de plas vol met alles wat in zoetwater thuis hoort tot een albino karper aan toe. Gespannen keken we al belletjeblazend om ons heen, en nog eens, en verderop nog eens, en ietsje dieper nog eens, en zelfs een stuk ondieper nog eens. Huisde hier een monster die alle vis had opgevreten met de albino als toetje? We konden een rilling niet onderdrukken. Totdat we op de terugweg op een grote kooi van 3 bij 3 meter stoten, het raadsel was ontsluierd.! De kooi was afgeladen met….. 1000 kleine baarsjes, die hadden alles opgevreten en daarom zaten ze in die kooi, slim!


Geplaatst

in

door

Tags: