Programma doorgenomen, uitrusting passen en de volgende dag waren de eerste twee duiken al gepland.

's Morgens om half acht wordt je door een luxe busje van de duikbasis van het hotel opgehaald, vandaar naar de duikbasis, nitrox analyseren en vervolgens met het zelfde busje naar de duikbasisboot gebracht.

We voeren over een vlakke zee naar het eiland "Nusa Penida" waar de eerste duik gemaakt werd bij de locatie "Scool", waarom deze locatie zo heet, mag duidelijk zijn, aan de kant staat een school dus is een naam gauw gevonden.

De briefing is altijd zeer uitgebreid, iedere locatie wordt gedetailleerd besproken evenals de signalen voor 100 en 50 bar flesdruk, stop op 5 meter en de aansluitende veiligheidsstop.

Samen met mijn gids, Kade en een fles nitrox 32 overboord en tijdens de driftduik genieten van alles, mdd 27,5 mtr, duiktijd 1 uur, temperatuur 28 tot 30°C, zicht 40 mtr +, vissen alsof je in een hèèl groot aquarium zit, dit is op en top genieten, maar ja voor dat je het weet wordt de decoballon opgelaten omdat de flessen bijna leeg zijn en is het alweer over.

Image 

Alles in het water uitdoen en het wordt voor je aan boord gehesen, als het moet jezelf ook maar een trapje lost dit probleem ook op.

Pages: 1 2 3 4 5 6

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment