Introductieduik 2011

De jaarlijkse open avond is na een aarzelend begin in aanmeldingen toch weer goed bezocht.

Er hadden zich 14 personen zich opgegeven voor deze avond van deze 14 personen waren er 12 aanwezig welke zich meldden in onze nieuwe ruimte. Na een lekker bakje koffie/thee begon onze nieuwe voorzitter Almar een zeer enthousiast te vertellen over het mooie en de bij behorende gevaren van het duiken te vertellen welke goed werden aangevuld door Theo.

Na deze introductie / uitleg snel naar het zwembad waar Björn, Jacob, Jeroen en Robert de duik uitrustingen al klaar hadden gelegd. Daar werden de aspirant duikers ingedeeld in 2 groepen er moest natuurlijk wel wat water tussen de duikers blijven natuurlijk. De eerste groep werd snel in de uitrusting geholpen waarna de pret kon gaan beginnen. De eerste groep kon lekker een half uur lekker genieten van het duiken met een ervaren duiker.

Het begin van zo’n duik begint eerst met je hoofd onderwater en te ademen uit je automaat. Daarna laat je je lekker zakken tot de bodem van het zwembad en ga je met je buddy lekker zitten en als dat allemaal goed gaat gaan alle remmen los en kon het zwembad goed verkent worden. Helaas, het zicht onderwater was goed, maar er was niet veel onderwaterleven. Hopelijk heeft dit wel geleid tot nieuwe aanmeldingen.

{youtube}jpAmyTKA9IA{/youtube}

Nadat de eerste groep het zwembad een half uur hadden verkent was het de beurt aan groep 2 welke dezelfde handelingen mochten doen als groep 1 en nadat deze groep ook een half uur het zwembad onveilig hadden gemaakt konden ze een warme douche nemen.

Daarna konden de vrijwilligers die onze aspirant duikers hadden geholpen bij hun eerste duik de spullen weer opruimen. Toen snel naar de bar om de droge kelen te smeren en de aspirant duikers te woord te staan met antwoorden op vragen die ze na de duik nog hadden. Maar natuurlijk ook over hun eigen mooie verhalen die ze zelf hadden beleeft. Dit was weer een zeer geslaagde open dag welke tot in de kleine uurtjes heeft geduurd.

 


Geplaatst

in

door

Tags: