Hemelvaart weekend 2014

Hemelvaart 2014

Na bijna een jaar was het weer de hoogste tijd om met een groep naar de gezellige camping de wijnhoeve kleine Stelle in Dreiscor te gaan. Er werd ook al maanden naartoe geleefd. Vorig jaar waren de eersten daar op woensdagavond aangekomen. Dit jaar waren de eersten er al op dinsdag en was het grootste gedeelte op woensdag al op de Camping. Onderweg naar de camping was het behoorlijk regenachtig en pas op de laatste 60 kilometer kregen de ruitenwissers van de auto rust. Dus konden de tenten en caravans droog opgezet worden, nadat dit was gedaan was het wachten nog op de hottub en de drankjes deze waren nog niet aanwezig. Deze kwamen een paar minuten later en kon het feest beginnen.

Meinteontbijt

Nadat de dorst was gelest was het tijd voor het avond eten dit was macaroni, dit smaakte zo goed dat de pannen schoon leeg gingen. Na het eten werd de hottub die inmiddels weer vol water zat opgestookt en na een drie uren konden de eersten in de hottub. De hottub werd tot de kleine uurtjes bezet, helaas konden niet alle campinggasten dit waarderen wat voor een paar klachten zorgde dus werd er een avondklok voor de hottub ingesteld. Donderdagmorgen waren de eersten alweer om acht uur druk in de weer om alle flesjes op te ruimen. Rond negen uur ging onze Kok Robert beginnen met het bakken van de eieren met spek daar was hij wel even mee bezig omdat er toch bijna dertig monden te voeden waren. Hierna kon de afwasploeg voor de tweede keer aan het werk en kwam het systeem van vorig jaar ook weer boven en was het ook weer zo gepiept. Ondertussen was de hottub ook alweer druk bezet en werd er gezellig gepraat en ook kwamen de boodschappen weer aan, dit werd door de boodschapploeg gedaan. Ondertussen werd er ook een plan voor een duik gemaakt. Omdat het Hemelvaart is het natuurlijk overal druk met duikers, dus dachten we met Den Osse haven een goede stek te hebben gevonden.

ontbijt 2botervis

We gingen met de hele ploeg opstap sommige duikers moesten hun flessen ook vullen en dit kon daar ook gedaan worden. Daar aangekomen was het daar inderdaad nog redelijk te doen met duikers, alleen was de vul automaat wel buiten werking waardoor de duikers die nog moesten vullen even terug moesten rijden naar Scharendijke om hun flessen vol te krijgen. Nadat deze mannen ook weer terug waren was het tijd om te pak te gaan en lekker te gaan duiken. Het zicht was hier redelijk goed en er waren enorm veel botervissen en kreeften te zien. Het lijkt erop dat die kreeften een plaag in de Grevelingen wordt. Ze waren zelfs overdag al op jacht, ook de fuiken die daar stonden zaten vol kreeft. Het was een heerlijke duik en iedereen was zeer tevreden, ook Martijn die was wezen snorkelen, hij mocht later met Bjorn en zijn vader meeduiken.

AnnemoonJitske

Nu werd er weer naar Scharendijke gereden om de flessen te vullen en daarna door naar de camping. Hier gingen de eersten weer in de hottub en de rest zat gezellig buiten en werd het eten voorbereid. Vandaag stond er karbonade op het programma met gebakken aardappelen met spekjes en champignons en voor de kinderen kip, patat en appelmoes met boontjes. Ook dit ging weer schoon op! En kon de afwasploeg weer aan het werk, ja de droogdoeken draaiden overuren en konden het maar net aan voor ze doorweekt waren. Het was ook al  het behoorlijk afgekoeld  zodat we gezellig met z’n allen in de leger tent zaten, totdat het tijd was om het bed weer op te zoeken. De vrijdag begon zeer zonnig en de temperatuur schoot omhoog het was echt genieten lekker in het zonnetje ontbijten zoals elke dag met de gebakken eieren. Ook nu moest er weer een duikstek worden uitgezocht dit koste even wat moeite maar Jacob had een goed idee het koepeltje leek hem wel weer een keertje leuk ( hij was er bijna tien jaar niet meer geweest) en omdat deze duikstek ook vrij ver lopen was of dat je een hoge berg over moest verwachte we hier niet veel duikers. Deze stek bezat ook een strandje zodat de jeugd ook lekker met water kon spelen. Ook hier hadden we weer een goede keus gemaakt en ook deze stek was niet enorm druk.
Het onderwaterleven was hier wat diverser dan bij Den Osse haven, hier zaten ook grote Noordzee krabben en kwamen we veel kleine scholletjes tegen, we hielden het hier daardoor ook meer dan een uur onderwater vol. Nadat we weer boven water kwamen stond er weer wat meer wind dit was eigenlijk elke dag wel zo dat het in de avond meer begon te waaien en de temperatuur sterk daalde.

PutaalJacob

Hierna gingen we weer tevreden terug naar de camping waar de achterblijvers naar de Wijnproeverij waren geweest of in de hottub waren om te weken. Nu was het ook weer tijd om met het avond eten te beginnen deze keer was het weer tijd voor de barbecue en zoals bijna elke avond als toetje verse zelf gemaakte bowl. Voor de jeugd kwam er ook weer patat bij en ook was er verse sla en slaatjes bij. Jitske maakte met behulp van Han, Aioli voor op het stokbrood. Deze keer bleef er wel genoeg vlees over zodat we op zaterdag nog een keer konden barbecueën. Tijdens het eten waren Richard en Jacob al bezig met het plan voor morgen ze hadden beiden wel zin om een duik te doen in de Oosterschelde alleen zit je dan met de kentering en deze viel rond het middag en omdat er de afgelopen dagen pas laat aanstalten werd gemaakt om te gaan duiken wilden wij gewoon zonder de groep naar sint Annaland te gaan. Dit werd natuurlijk wel verteld aan de rest en er waren nog drie duikers die wel mee wilden. Het plan was om rond tien uur en op zijn laatst half elf te vertrekken. Dus zaterdagmorgen waren wij rond negen al aan het ontbijt en was Robert al druk voor ons in de weer en we gingen tien uur rijden. Toen we bij Sint Annaland aankwamen was het daar wel erg druk, een parkeerplekje was bijna niet te vinden. Hierna  gingen we de stek verkennen we hadden nog ruim drie kwartier voor we te water konden. Toen we op de punt kwamen leek de stroming er al behoorlijk uit dus gingen we terug en begonnen ons klaar te maken voor de duik zodat we voor de meute te water konden gaan. Ook hier was het zicht bijzonder goed ook bijna geen zwerfvuil in het water. Jacob zei het leek zo nu en dan wel of we in tropisch water doken, ook hier werd er meer dan een uur gedoken, er was heel veel te zien. We waren zeer tevreden omdat we bijna geen duikers tegen waren gekomen. Totdat we hoorden dat die rare belgen bij het strandje bij de sepia’s waren geweest wij hadden dit niet gezien. Hierna gingen we weer terug naar de Camping hier lieten we Jacob achter en gingen wij naar de braderie in Renesse en ook was er een groep die ging duiken in Dreiscor en was er een groep naar het Noordzeestrand. Rond zes uur was het grootste gedeelte van de groep weer terug op de Camping en ging alles weer zijn gangetje. Rond kwart over kwam Bjorn met een paar kreeften deze stonden op het menu voor vanavond samen met het vlees en patat moest dat goed komen. Deze kreeften trokken wel belangstelling en nee we hebben ze niet zelf gevangen maar netjes gekocht. Je mag namelijk niet zelf kreeften vangen. Deze kreeften werden in de grote pan gekookt en daarna door Jens vakkundig gebroken en al kreeftenvlees in de pan gegooid. Hierna werd dit door Bjorn netjes verdeeld aan de liefhebbers.

Martijnhottub

Bijna iedereen wilde wel een stukje proeven en na deze proeverij bleven de echte liefhebbers over en er bleef geen stukje kreeft over. Hierna werd het vlees van de barbecue opgemaakt en de rest van de kliekjes. Ook wilden Richard en Han  deze avond een avondduik maken, zij waren daar de enigen in Jacob en Annerie wilden wel mee. Het plan was om Dreischor gemaal te gaan. Het was hier lekker rustig en het zicht onderwater was ook redelijk goed en er was weer van alles te zien, ik heb er zelfs vijf palingen geteld waarvan er een in een fuik zat en ook zat er een vorskwab in een fuik en natuurlijk kreeft. Dat deze beesten zo duur moeten zijn verbaast me eigenlijk wel. Na bijna een uur was het tijd om het water weer te verlaten dit was alweer de laatste duik van het weekend.

te water

Terug op de camping was het aardig rustig in de legertent de meesten lagen al op bed of waren dit van plan. Nou na nog wat te hebben gedronken gingen wij ook op bed. De zondag was het weer tijd om de boel af te breken tjonge wat gaat de tijd toch verschrikkelijk snel. Nadat een ieder zijn ontbijt op had werd de boel afgebroken en waren de velden weer ruim voor de volgende gasten. De Hottub moest ook weer terug gebracht worden dit werd een karweitje voor Richard, dit was iemand die een trekhaak vrij had en er wel mee durfde te rijden. Nadat er afscheid werd genomen was het tijd om weer naar huis te gaan. Het was weer een top weekend en heb nu alweer zin in volgend jaar.

Annemoon speciaal
Groetjes Richard


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

6 reacties op “Hemelvaart weekend 2014”

 1. Jos de Schiffart avatar

  Klinkt als een volkomen geslaagd weekend! super 😀

 2. Jacob Brakels avatar

  Mooi geschreven Richard ,filmpje was ook mooi.

  1. Richard avatar
   Richard

   Bedankt Jacob,
   jullie hebben er allemaal aan meegewerkt anders was het mij nooit gelukt.

 3. Richard Kooistra avatar

  Dat was het ook Jos, echt een top weekend!

 4. harrie avatar
  harrie

  Ja prachtig weekje en mooi geschreven

 5. Duikteam Heerenveen avatar

  Nu alweer aan het aftellen naar volgend jaar