;-)

Eerste échte buitenduik

Deze blog komt oorspronkelijk vanaf: divehead.nl

Nou had ik vorige week al mijn eerste buitenduik in de sloot achterhuis, vandaag had ik mijn eerste échte buitenduik ;-) Tijdens de officiële  opening van de duikplatformen in de Woudfennen in Joure.

Helaas was ik de enige aanwezige 1*-in-opleiding duiker, maar dat mocht de pret niet drukken!

Neptunes HimselfAangezien we niet op iemand hoefden te wachten, op advies van instructeur Jacob, gelijk mijn duikpak aangedaan. Toen ik dat aanhad kwamen we er achter dat het platform en het seizoen nog geopend moesten worden. Stond ik dan, lekker te zweten, in mijn pak.

Neptunes HimselfTijdens de officiële opening door “Neptunes himself”, werd ik aangesproken door een journalist van de Leeuwarder Courant, die wou mij later nog even telefonisch spreken over mijn ervaring!

Daarna doorgegaan met het opbouwen van mijn set! Gelukkig met wat hulp van … iets met een A ;-)

Vervolgens eindelijk het water in; iets waar ik al dagen, weken,maanden(!) op zit te wachten!

De temperatuur viel mij reuze mee! En had het, totdat ik het water uitkwam, helemaal niet koud.. en dat terwijl het water maar 7°C was! Zicht was erg belabberd, en zag denk ik max. een meter ver!

Verder had ik in het begin een beetje last met klaren, maar na een paar minuten ging dat ook prima! Nadat Jacob eerst ‘de bouwkeet’ niet kon vinden zijn we halverwege nog een keer naar boven gegaan. In de bouwkeet eindelijk vis gezien! 2 kleintjes, van maximaal 10cm groot.

Ondanks dat het zicht en de hoeveelheid vis niet echt geweldig waren, vond ik het duiken echt geweldig! Ik kan nu al bijna niet wachten tot volgende week!

Daarbij nog twee krantenknipsels over de opening van het platform:


Geplaatst

in

door

Tags: