Diveworld

Na een paar dagen zwaar tafelen met kerst was een tripje naar Diveworld op 30 december een welkome afwisseling. Samen met duikschool Adora en mede DTH-ers Martijn en Bart waren we om 10 uur in Enschede aanwezig.

Rolstoelduiken
Rolstoelduiken

Bart was met mij meegereden en ging zijn nieuwe droogpak uitproberen. Zelf had ik geen vast omlijnd plan maar ik was benieuwd naar het duiken in deze 10 meter diepe duiktoren en ging me laten verrassen. De water temperatuur van 21 graden was ook een welkome afwisseling aangezien de 6 graden in het buitenwater nu ook wel aardig frisjes begint te worden in mijn natpak. Na de tank verkent te hebben en een ritje in de rolstoel gemaakt te hebben die op de bodem stond stelde Martijn voor om te oefenen met het oplaten van een decoballon. Prima dacht ik, hoe moelijk kan het zijn… nou het bleek nog best lastig om dat ding op te blazen, de reel vast te houden en je diepte te behouden. Daar hebben we (Martijn Bart en ik) dus enkele malen mee geofend. Zowel vanaf het platform als met zijn tweeën waarbij één de diepte bewaakte en de ander de ballon op liet.

Al met al vloog de tijd om en na een uur en een kwartier was de lucht ook zo’n beetje op. Daarmee was de laatste duik van 2013 voor ondergetekende een feit, laten we hopen dat 2014 weer zo’n mooi (duik) jaar wordt! Iedereen de beste wensen.


Geplaatst

in

door

Tags: