Castelijnseplas 8 november 2013

Altijd leuk; de spontane duikjes. Vanochtend een Whatsapp bericht van Jos, en een paar uurtjes later zaten we in de auto naar Sneek, om daar mijn setje nog even vol te blazen bij Moby Dick.

Daar besloten om te gaan Duiken in de Castelijnse plas te Emmeloord. Nieuw voor Jos, 2e keer voor mij. Zo goed als onbekend onderwater dus.

De vorige keer dat ik er was was de parkeerplaats al een zooitje, maar nu was het echt 1 grote vieze bak met drek vanwege de “bos werkzaamheden”.

image

Nadat we de auto’s zo tactisch mogelijk neergezet hadden natuurlijk even bij het water kijken. Dat zag er mooi helder uit, en snel gingen we te pak. Afgesproken om vanaf de instap de linker wal aan te houden. Nog voor mijn bottomtimer de eerste minuut aangaf zwom een flinke snoek ons in alle kalmte tegemoet; heel erg gaaf!

Een stukje verderop kwamen we nog een verdwaald Duits autowrakje tegen met daarin vrij veel klein spul. “Veevervoer” zoals het bordje wat er bij lag aangaf. Buiten dat eigenlijk geen leven, op de vele waterplanten na.

Na zo’n 20 minuten een vrije opstijging geoefend, waarbij we op 5 meter 3 minuten uitgetrimd bleven. Weer afgedaald, en terug richting de instap waar we na 45 minuten weer aan de kant stonden.

image

Het zicht was boven water helaas een stuk beter dan onder water. Maximaal een meter of 2/3, en onder de 10 meter was het zicht nog geen armlengte. Het water een graad of 12. Ondanks dat toch weer erg fijn om even onder water te zijn!

Na het omkleden werd de angst toch nog een klein beetje werkelijkheid, aangezien ik met mijn Punto tot aan de wielkasten in de drek stond. Gelukkig heb je een buddy niet alleen voor onder water mee, want na een krachtexplosie van Jos kon ik gelukkig mijn pad naar huis vervolgen! 🙂

image


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

4 reacties op “Castelijnseplas 8 november 2013”

 1. harrie avatar
  harrie

  mooi vet verslag. Ik he daar x duiken gemaakt prima stek.

 2. Jos de Schiffart avatar
  Jos de Schiffart

  Inderdaad een leuke plas Harrie. Vanwege jouw verhalen was ik ook nieuwsgierig geworden!

 3. Jos de Schiffart avatar

  Echt een leuke plas, anders dan andere “zandputten” in de buurt zoals Tjallebert en de put Nederhorst bij Joure. Het water is veel lichter.

 4. harrie avatar
  harrie

  X net so nat