Bussloo

In plaats van dat ik elke week naar Friesland rijd werd het wel eens tijd dat Friesland naar mij toe kwam. Daarom met een aantal DTH-ers afgesproken te gaan duiken in Bussloo. Een melding op de website van DTH en een mailtje zorgde ervoor dat we met z’n 4-en in Bussloo stonden. Richard, Han, Ben en ik. Niet de lineup die ik verwacht had, maar ach 🙂

De rit naar de plas toe was licht deprimerend, aangezien er meer water uit de lucht kwam dan in een plas kan liggen. Gelukkig was de zon aanwezig toen ik aankwam. Ik kwam als eerste aan en schrok eigenlijk een klein beetje van de drukte. Nadat iedereen aangekomen en omgekleed was met z’n 4en het water in. Water was geweldig helder! Kon minimaal 10 meter kijken, no problemo!

Han & Richad doken vooruit. Ben en ik deden het wat rustiger aan. Op geheugen van de éne keer dat ik hier eerder was probeerde ik het wrakje weer te vinden, het enige wat we konden vinden was een hele boel stof, stof, en nog veel meer stof zodra we onder de 9 meter kwam. Daar hebben we heel wat bubbels verspeeld omdat we dachten dat we er wel doorheen konden zwemmen. Toen dat niet zo bleek te zijn hebben we een opstijging gemaakt om ons te oriënteren.

Ondanks de plattegrond die aangeplakt stond konden we het parcours onderwater niet vinden.  Boven aangekomen besloten om in een rechte lijn terug te zwemmen naar de instap.  Weer kwamen we geen touwen tegen, terwijl ze er moesten liggen.

Vanaf dat punt zijn we parallel langs  de stofwolk gezwommen en ineens kwamen we een bootje tegen! Het bootje zat vol met klein spul en een paar flinke baarzen die helemaal nergens bang voor waren, en bijna geaaid konden worden! Gelukkig liep er vanaf het bootje een touw wat we konden volgen en kwam we nog een monument en een bestelwagen tegen.

Eigenlijk kwamen we voor de bussen, maar mijn luchtvoorraad was al aardig geslonken. Door de vele touwen konden we één kiezen, en dat hebben we dan ook gedaan. Helaas was het een lang touw en zat ik in mijn reservelucht voordat we iets tegen kwamen. Duik dus moeten afronden.

Ondanks de jammere start toch een leuke duik gemaakt, én een reden om terug te komen!


Geplaatst

in

door

Tags: