BBQ Duik: Wijthmenerplas

De eerste échte BBQ duik is een feit. Vanochtend om 10.00 uur stonden we met 7 man bij de Wijthmenerplas. Na een verkennende wandeling langs het water werd het al snel duidelijk dat de instap een vrij grote afstand vanaf het parkeerterrein ligt, en dat een mooie slagboom ons de weg versperde om dichterbij te parkeren. Gelukkig waren er andere duikers van Onderwatersportvereniging Cerianthus aanwezig die een sleutel van de slagboom bij zich hadden. Na een charme-offensief van onze kant mochten we de sleutel lenen en konden we onze auto’s ophalen om gelijk aan de waterkant te parkeren.

PANO_20150222_100551

PANO_20150222_100607

Terug bij het water werden we nog herkend ook als “die andere groep in Zeeland”. Naast de sleutel kregen we ook nog een briefing over de wat er onderwater te vinden was.  en konden we te pak. Marcel kwam gelukkig ook nog aan zodat we met 4 complete buddyparen te water konden.

IMG_20150222_111839IMG_20150222_112619Het zicht was matig; en het water was koud. Tijdens de duik kwamen we een aantal kreeftjes tegen; en in het bootwrakje lageen leuk snoekje ons al op te wachten. Na een ruime 30 minuten stonden we weer aan de kant en was ook Lennard aanwezig. Bart was al druk bezig was met de hoofdact: Hamburgers! Lekker warm met veel saus.  En zoals het goede gasten betaamd, gedeeld met de sleutelhouder zodat we in de toekomst hopelijk herkend worden als die duikvereniging met de hamburgers.

De volgende BBQ-duik staat gepland voor zondag 29 maart; dan gaan we de Duitse grens over naar Speicherbecken Geeste; tot dan!

 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

4 reacties op “BBQ Duik: Wijthmenerplas”

 1. Cerianthus avatar

  Graag gedaan..
  Mooi verhaal, zo zie je maar weer dat duiken geen indivuele sport is.
  Mocht het weer voorkomen, doe maar een berichtje..
  Tot Zeeland..

  1. Martijn Klijnstra avatar
   Martijn Klijnstra

   Dat is het zeker niet .. ! 🙂 Nogmaals dank; Tot zeeland!

 2. Charl Hulsmann avatar

  Richard eindelijk in een echt mooie omgeving! Kom de volgende x ff langs!