Elk seizoen worden door Duikteam Heerenveen diverse introductieduiken georganiseerd om kennis te maken met de duiksport en onze vereniging. Degenen die besluiten om hun duikbrevet te willen halen kunnen daarna van oktober tot en met mei worden opgeleid tot het 1* duikbrevet. Meestal zijn dit groepjes van 4 tot 8 duikers in opleiding.

Zwembad opleiding

Om een goede ondergrond te krijgen voor het persluchtduiken wordt er eerst tot ongeveer half december gesnorkeld. Begin januari volgt dan de persluchtopleiding en die duurt, afhankelijk van de vorderingen van de groep, tot eind maart.

Theorielessen

Gelijk bij de aanvang van de snorkelopleiding wordt begonnen met de theorielessen. Vanaf 19:30 uur volgt er dan eerst een uur theorie gevolgd door een uur les in het zwembad. De theorielessen duren tot ongeveer eind februari.

Het duikklasje

Het duikklasje van een 1* opleiding

 

Buitenwater opleiding

Half april wordt begonnen met de buitenwateropleiding, deze wordt afgetrapt met de traditionele paasduik, de officiële opening van het duikseizoen. De evenementencommissie zorgt dan voor een hapje en een drankje.

Na deze opleiding kan in het nieuwe seizoen begonnen worden met de 2* opleiding.

 

4 Comments

 1. Goran al khalaf schreef:

  Ik ben 10 jaar en ik heb a,b en c zwemdiploma
  Ik wil graag een opliding duiken volgen en ik weet niet wat ik moet doen
  Wilt u mij heel graag helpen in heerenveen

  Met vriendelijke groeten

  • Martijn Klijnstra schreef:

   Hoi Goran,

   Voor het volgen van een duikopleiding zul je helaas nog even moeten wachten. Als je een duikopleiding wilt volgen moet je minimaal 12 jaar zijn. Dit heeft te maken met de groei van oa je longen.

   Als je straks 12 bent zien we je graag langskomen! Mocht je nog vragen hebben, mag je die natuurlijk altijd stellen!

 2. gmd schreef:

  Zou graag willen beginnen met de opl maar waar kan ik info vinden over kosten van de opl zou graag de 1ė 2ė en 3ė willen volgen groet gm dusseljee

Leave a Comment